TISKOVÁ ZPRÁVA: Finanční dar lesníků pomáhá revitalizovat zahradu u PROSTOR PRO

Hradec Králové, 18. listopad 2015 - Plocha u královéhradecké obecně prospěšné společnosti PROSTOR PRO prochází od září tohoto roku značnou revitalizací. Vedle opraveného povrchu dvorku nyní probíhají úpravy zahrady. Neziskovka si tuto akci mohla dovolit jen díky finančnímu daru v hodnotě 50 000 Kč, který věnovala společnost Lesy ČR.

Zahrada slouží celoročně klientům zařízení a veřejnosti. Stávající možnosti pro její využití ale byly minimální. „Chybělo osetí, chodník, část plochy dokonce pokrývala pouze hlína. Hledali jsme proto dárce, který by pomohl prostor upravit a více zpřístupnit“, vysvětlila Jitka Mikulková, fundraiserka obecně prospěšné společnosti PROSTOR PRO.  Revitalizace byla plánována již v letním období, ale velmi suché počasí si vynutilo posunutí akce až na podzim. „V tuto chvíli již máme hotové úpravy terénu, osetí travním semenem a zasazení ovocných keřů. Zbývá nám už jen dovybavit prostor domečkem pro děti a dřevěným sezením,“ doplnila Mikulková.

Královéhradecká obecně prospěšná společnost PROSTOR PRO funguje již 15 let, a realizuje pro veřejnost nízkoprahové, preventivní, prorodinné a prokariérní programy. Svou činnost zaměřuje zejména na děti, mladé lidi a rodiny s dětmi. Během své existence se ve svých malšovických prostorách postupně snaží opravit venkovní i vnitřní prostory k co nejefektivnějšímu využití.

Kontakt pro média:

Jitka Mikulková